Az Erdélyi Magyar Filmszövetség eszközparkjáról

sitelogo_tamogatasok2013-ban, a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT eszközbeszerzési és meghívásos működési támogatásából, tovább bővült az EMFSZ filmes eszközparkja.

Így a hangtechnika terén, a már meglévő Sennheiser ME67/K6 puskamikrofon és mikroport mellé sikerült beszerezni mellé, sikerült beszerezni egy ME66/K6 mikrofont, hozzávaló Rycote szélvédő zeppelint és szőrmét, valamint egy Tascam DR D60-as hordozható hangfelvevőt.

A képtechnika terén pedig a már meglévő GoPro II-es kamera és tartozékai, illetve a Canodn 5D Mark II-es fényképezőgép vízhatlan tokja és a tokhoz alkalmas objektív, valamint a további full frames Canon széles és normál látószögű, valamint teleobjektívek mellé sikerült beszerezni egy BlackMagic Pocket kamerát, 3 db különböző látószögű Micro 4/3-as foglalatú objektívvel, valamint 3 db Sony NEX foglalatú, nagy fényerejű Sigma objektívet (széles-, normál- és keskeny látószögű objektívek).

A filmszövetség rendelkezésére álló felszerelést a tagok a belső használati szabályzat alapján használhatják, elsősorban saját alkotói munkájukhoz. A felszerelés használatáról az igazgató tanács dönt. Elsősorban olyan filmek elkészüléséhez járulunk hozzá, amelyek már nyertek valahonnan gyártási támogatást. Ugyanakkor olyan tagok is használhatják a felszerelést (bármilyen nemű saját munkájuk érdekében), akik ingyen munkát vállaltak más tagok művészi alkotásaiban, vagy munkájukkal hozzájárultak a filmszövetség programjaihoz.

A kedvezményezettek, a filmszövetség felszerelésével készített munkáik stáblistáján, a támogatók kategóriában, az EMFSZ logóján kívül kötelesek feltüntetni a BGA Zrt. logoját is, ugyanis az EMFSZ teljes felszerelése a BGA Zrt. támogatásából származik.

Hozzászólás

*
*